Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Фінанси та аналітика: навчання ЕМВА-40 триває
Головна
/
Новини
/
Фінанси та аналітика: навчання ЕМВА-40 триває
18.10.2023
Фінанси та аналітика: навчання ЕМВА-40 триває
Минулого тижня група Executive MBA-40 мала черговий навчальний модуль, присвячений фінансово-економічному моделюванню та бізнес-аналітиці.

Учасники займалися ризик-менеджментом, економічною інженерією, управлінським обліком, а також розбиралися із аналітичними інструментами підвищення ефективності бізнесу.

Разом із Олексієм Геращенко група ЕМВА-40 досліджувала, як отримувати інформацію з фінансової звітності компаній та вчилася аналізувати ці дані. Пан Олексій розповідав про те, чим на практиці може відрізнятися звітність міжнародних та українських бізнесів. Зокрема, у звітах зарубіжних компаній часто є докладні коментарі, а стосовно наших компаній складно знайти публічну звітність і, скоріше за все, у ній не буде приміток.

Також ішлося про активи та їхню вартість. Як сказав викладач, у сучасного бізнесу великих матеріальних активів майже немає, переважають нематеріальні. А вартість активів є дуже мінливою категорією, яка коливається залежно від зміни ситуації, показників діяльності компанії та її репутації.

Євген Пенцак розповідав учасникам ЕМВА-40 про аналітичні інструменти підвищення ефективності бізнесу. Вони дізналися про те, що кожний CEO формує певний слід у вигляді фінансових результатів, що визначає вартість компанії. Також на бізнес діють різноманітні зовнішні чинники: від пандемії до війни. Усі вони впливають на аналітику. Якщо ніяк не впливати на фінансові показники, то буде дуже складно прогнозувати. Так учасники дізнатися про такі види аналізу, як-от факторий аналіз, прогностичний аналіз та оптимізаційний аналіз – і навіщо вони бізнесу.

Пан Євген торкнувся й теми цінності бізнесу. Зокрема, ідеї про те, що чим більше можливостей має компанія – то вища її цінність. А аналітика може стати додатковим джерелом цінності: якщо компанія вміє отримувати нові дані та працювати з ними, то вона має перевагу.

Навчальний модуль, як завжди, був насиченим інформацією, роздумами й обговореннями. А значить, учасникам буде про що поміркувати, готуючись до наступного.

kmbs live
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:40
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...
24.11.2023 в 12:25
Як довелося переформатувати бізнес, аби він вижив, та чи вийшло зробити з лимона лимонад – розповіда ...