Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Цінності і сила: яке майбутнє в міжнародних відносин
Головна
/
Новини
/
Цінності і сила: яке майбутнє в міжнародних відносин
29.11.2022
Цінності і сила: яке майбутнє в міжнародних відносин
Учасники групи Presidents’ MBA-24 зустрілися з дипломатом Данилом Лубківським у межах чергового навчального модуля.

Що таке насправді дипломатія? Як постав сучасний світовий порядок та на чому він базується? І якою є роль України у ньому? Про це йшлося на зустрічі групи PMBA-24 з дипломатом та директором Київського Безпекового Форуму Данилом Лубківським. Модерував цю змістовну подію філософ та письменник Тарас Лютий.

Пан Данило розповів про створення Вестфальської системи — комплексу мирних договорів. «У той момент в Європі вперше виникло поняття суверенітету. Країни так довго боролися між собою, так страшно воювали, що стало зрозуміло: ця війна не може принести перемогу нікому»,  поділився дипломат із учасниками РМВА. Так у 1648 році було зафіксовано головний елемент сучасних міжнародних відносин: «ми здатні до співіснування, немає старшого, усі рівні». Це і називається суверенітетом.

Як ми бачимо, сьогодні росія порушує баланс, який вибудовувався століття тому. «Російський імперіалізм становить виняткову загрозу для людства, каже запрошений викладач.  А путін, пішовши війною проти України, насправді намагається розвернути світ у 1914 рік». Владу має сильний, правил не існує  такою є реальність із точки зору диктатора. А значить, наслідком перемоги України і наших західних союзників над російським імперіалізмом має стати політична реорганізація нинішньої рф.

Зачепили на зустрічі й тему ООН, адже цю організацію зараз часто критикують за бездіяльність. На думку доповідача, насправді ООН зробила дуже багато за свою історію. Зокрема, те, що людство не зазнало ядерного катаклізму, є заслугою цієї організації, як і деколонізаційні практики внаслідок зникнення імперій та появи національних держав.

Пан Данило нагадав, що для України у цій війні немає можливості відступати, адже відступ буде означати кінець існування нашої держави. «А те, в який спосіб здійсниться перемога України над російським імперіалізмом, значною мірою вплине на міжнародні відносини,  каже дипломат.  Наша перемога означатиме нові можливості для усього світу, зокрема, позитивні економічні наслідки та реформування вузлових міжнародних інституцій. Зрештою, перемога над росією в цій війні має для людства виняткове, екзистенційне значення».

 

kmbs live
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:40
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...
24.11.2023 в 12:25
Як довелося переформатувати бізнес, аби він вижив, та чи вийшло зробити з лимона лимонад – розповіда ...