Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Головна
/
Статті
/
ЯК БІЗНЕС ПРАЦЮЄ ПІД ЧАС ВІЙНИ | Епізод 4. Корпорація «АТБ»
13.04.2022
2228
3хв
ЯК БІЗНЕС ПРАЦЮЄ ПІД ЧАС ВІЙНИ | Епізод 4. Корпорація «АТБ»
Люди. Лідерство і менеджмент. Культура
Безперебійне постачання продуктів харчування та товарів першої необхідності — чи не найважливіша справа для бізнесу під час війни. Саме цим опікується зараз корпорація «АТБ», чимало управлінців якої є учасниками та випускниками МВА-програм kmbs: Андрій Завізіон, Валерій Бондар та Сергій Доколяса навчаються у групі EMBA-38, Юлія Печена закінчила Executive MBA у складі групи EMBA-29, а Наталія Шаповалова та Олександр Зуб — у групі ЕМВА-34.

Компанія «АТБ» має найбільшу мережу супермаркетів в Україні: у грудні 2021-го їх було 1277 у 279 населених пунктах. На початок війни у корпорації працювало майже 60 тис. людей. Швидко переналаштувати такий великий «організм» — надскладне завдання. Проте вже наступного дня після того, як чобіт першого окупанта торкнувсь української землі, «АТБ» створила власний мобілізаційний штаб, а особливий акцент зробила на логістичній та транспортній інфраструктурі й безпеці працівників.

«АТБ» поставила за мету забезпечити достатню кількість товарних залишків на власних складських центрах. Вона продовжила своєчасно розраховуватися з постачальниками, і це дозволило їй утримати надійну лінію поповнення товарних запасів. Також «АТБ» запустила пряме постачання продуктів харчування та товарів першої необхідності з Польщі, країн Балтії та Туреччини.

Компанія успішно працює й на фінансовому фронті. Зокрема, за перші 30 днів війни розмір гуманітарної допомоги, наданої корпорацією українцям, перевищив 50 мільйонів гривень. А ще 100 млн гривень компанія перерахувала до держбюджету у вигляді авансового податкового платежу. Також кожен громадянин України отримав можливість знімати готівку з власного рахунку на касах мережі «АТБ».

«АТБ» впровадила механізми додаткового стимулювання та підтримки працівників, які виконують свою роботу в надважких та надскладних умовах (у небезпечних районах, де відбувалися зіткнення). А ще вона забезпечує продуктами харчування військові частини ЗСУ, об’єднання територіальної оборони, резервістів. Для цього у корпорації сформували спеціальні резервні фонди.

18 березня стартував проєкт зі збору допомоги для ЗСУ і ТРО на всій території України. Команда «АТБ» разом з волонтерами і небайдужими співвітчизниками вже за перші три дні зібрала понад 8 тис. кг допомоги.

Навіть приміщення магазинів служать на благо народу України. Від перших днів війни точки мережі з підвальними приміщеннями дообладнали й надали у користування громадянам у якості бомбосховищ.

На інформаційному фронті «АТБ» разом з партнерами одержала вже декілька перемог. Зокрема, спільно з командою КОЛО, іншими торговельними мережами та Мінцифри було створено онлайн-карту продовольчих магазинів, де зазначені графіки роботи та інші актуальні дані. Ця карта є відкритою базою: долучитися до неї можуть різні торговельні точки та підприємці.

Чекаємо на нові успіхи та йдемо усі разом до перемоги!

 

kmbs live
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:40
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...
24.11.2023 в 12:25
Як довелося переформатувати бізнес, аби він вижив, та чи вийшло зробити з лимона лимонад – розповіда ...