A school for leaders who want change

Learn first

KMBS latest news in real time

For the latest KMBS events and news, visit KMBS Live at the top right corner of the screen

Open kmbs live
01.06.2018
1134
8min
People. Leadership and management. Culture
[EN] Головне завдання управлінця – конструювати проєкти прийдешнього дня, а єдине, чим він має займатись, - це приймати рішення, що впливатимуть на майбутнє бізнесу, країни, світу. Допомогти йому краще розуміти себе й оточення здатні якісні книги. На <a href="https://www.facebook.com/events/790491181145471/" target="_blank" rel="noopener">бізнес-майданчику Книжкового Арсеналу</a> kmbs провела серію дискусій, присвячених виходу книг, корисних для управлінця.

[EN] 1. «Вискочки. Uber, Airbnb та битва за Кремнієву долину» Бреда Стоуна (видавництво «Наш Формат»). Ця книга розповідає про те, як змінили наші уявлення про світ компанії, подібні Uber та Airbnb. Сісти в автомобіль незнайомця чи заночувати у його квартирі вже стало для нас звичним. Що допомогло компаніям з Кремнієвої долини досягти успіху? Відповідь на це запитання протягом років шукав редактор Bloomberg Technology Бред Стоун – і виклав свої висновки у книзі. "Після звільнення Каланіка в Кремнієвій долині й інших місцях почалися дискусії щодо того, яких саме лідерів ми хочемо бачити біля керма наших найвпливовіших інституцій, - пише Стоун. - Чи будуть це переважно адепти холодного розсудливого підходу, де в пріоритеті стоятимуть зростання, перемоги й творення багатства будь-якими методами? Чи з падінням Каланіка, воротаря нової доби, це будуть ті, чий девіз - уміння співпереживати, етичність і створення можливостей для всіх?"   2. «Homo creativus. Як новий клас завойовує світ» Річарда Флоріди (видавництво «Наш Формат») стала світовим бестселером і неодноразово входила до списку топ-100 книг на Amazon. Автор розповідає про новий креативний клас, який з'явився не дуже давно, але його вплив на усі сфери людського життя вже є очевидним для всіх. На думку Річарда Флоріди, до цієї категорії належить 30% працівників у США. "Саме він - креативний клас - спричинив і надалі спричинятиме глибинні й докорінні зміни у способах нашої праці, у цінностях і бажаннях", - пише автор. У книзі йдеться про те, як саме творчі люди змінюють наш світ, і про те, що може допомогти їм збільшити масштаб свого впливу.   3. «Управління викликами» Володимира Кличка (видавництво «Наш Формат»). Підзаголовок книги - як застосувати спортивну стратегію у житті та бізнесі. Володимир Кличко пише про ті принципи, за якими виховують атлетів світового масштабу, і стверджує, що їх можна використати і для розвитку компаній. Спочатку книгу було видано англійською, а на Книжковому Арсеналі її вперше буде представлено українською мовою.      

 
Креативний клас спричинив і надалі спричинятиме глибинні й докорінні зміни у способах нашої праці, у цінностях і бажаннях

      4. «Антикрихкість» Насіма Талеба (видавництво «Наш Формат»). "Деяким речам шок іде на користь; вони розквітають і розвиваються, стикнувшись із коливаннями, випадковістю, безладом, стресом, любовними пригодами, ризиками, невизначеністю. Це поширене явище, але в нашій мові немає антоніма до слова "крихкий". Назвімо цю властивість антикрихкістю", - на початку книги пише Талеб. Сьогодні неможливо уявити життя без змін, випадковості й стресу, тому антикрихкість стає необхідною якістю для людини, бізнесу, країни й інших систем. Прагнення до сталості, яке є базовим для більшості з нас, насправді заважає розвитку. У книзі Насім Талеб наводить приклади різноманітних антикрихких систем (у сфері освіти, охорони здоров‘я, харчування, виховання дітей, інвестицій, управління і т.д.) і розповідає, як зробити невизначеність джерелом самовдосконалення.   5. «Маніфест двадцятирічних» Крістін Гесслер (видавництво ВСЛ).  Ця книга для тих, хто шукає відповідь на запитання «що робити зі своїм життям?». Вона являє собою збірку історій та порад від авторки – лайф-коуча. Скажімо, вона пише: "Сьогодні список життєвих цілей, як і айпод, здається, є майже у кожного. Не треба бути генієм, щоб зрозуміти, чому ці списки існують: через очікування та невпевненість. Списки та плани допомагають нам почуватися впевненіше та контролювати ситуацію. Але, оскільки я зазнала краху зі списками, то повірте мені, список - це не рецепт успіху. Насправді він радше підсилить сумніви та переживання."   6. «Ваш надійний тил. Як налагодити зв'язки, що приведуть до успіху» Кейта Феррацці(Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля"). Автор – всесвітньо відомий фахівець із нетворкінгу, а його книга «Ніколи не їжте наодинці» стала бестселером. Він продовжує транслювати думку про те, що правильне оточення може допомогти людині у реалізації себе. У цій книзі можна знайти відповіді на такі запитання: як будувати стосунки? Як зробити персональні зміни швидшими й ефективнішими? Як оточити себе людьми, які важливі для вас?    

 
Прагнення до сталості, яке є базовим для більшості з нас, насправді заважає розвитку

    7. "Продаючи невидиме. Керівництво з сучасного маркетингу послуг" Гаррі Беквіта (Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля"). На думку автора цієї книги, яка вже стала майже класикою з моменту свого першого видання, у порівнянні з продуктами послуги схожі на незакріплені гармати на палубі корабля. "Ви купуєте послугу без жодних гарантійних зобов'язань та з іще більшим ступенем невизначеності, ніж у разі придбання продукту", - описує проблематику автор. - До того ж дуже важко керувати такими обмеженими "процесами", за допомогою яких надають більшість послуг". Гаррі Беквіт розповідає про те, як запобігти цим труднощам.   8. «OKR: Міряй важливе. Проста ідея зростання вдесятеро» Джона Доера (видавництво Yakaboo Publishing). Ця книга вийшла у США наприкінці квітня і дуже скоро стала бестселером New York Times та №1 на Amazon у рубриці «управління бізнесом». Можливо, причина у тому, що її автор – легендарний інвестор, а може, тому що вона містить чимало прикладів успішних бізнесів та громадських організацій (у тому числі - Google та Фундація Ґейтсів). У більшість з них Доер сам вкладав гроші, а також надавав їм рекомендації. Книга являє собою детальну інструкцію, як імплементувати OKR, тобто систему цілей і ключових результатів, - а також збірку надзвичайно цікавих історій.   9. «Головна маркетингова книга» Олексія Філановського (видавництво «Фабула»). Сучасний маркетинг – це не щось стале й незмінне, його скоріше можна порівняти зі ртуттю, яка рухається та змінює форму повсякчас. Автор дає відповіді на найголовніші питання маркетингу в умовах українського ринку тим, хто хоче, любить та вміє думати. Адже однією з головних проблем він вважає «бездумний маркетинг», приклади якого можна побачити все частіше.   10. «Сьоме чуття» Джошуа Купера Ремо (видавництво Yakaboo Publishing). Автор книги, який свого часу став наймолодшим редактором в історії журналу Time, вважає: зараз у світі все пов‘язано між собою. В таких умовах на перший план виходить новий інстинкт, який він назвав «сьоме чуття». Люди, які ним володітимуть, точно знайдуть своє місце у новому столітті. У книзі він розповідає про те, які загрози й можливості несе «світ мереж», і як варто діяти, щоб вижити у ньому.

kmbs live
05.09.2024 at 18:00
Новий подкаст: "Менеджмент: стилі управління" ...
19.08.2024 at 16:40
Новий подкаст: "Продажі: стратегічні зміни, кейс Balbek Bureau" ...
31.07.2024 at 14:00
Human capital: finding and developing a team ...
23.07.2024 at 12:00
Economic engineering as a driver of economic growth ...
16.07.2024 at 12:00
Lean methodology | Serhiy Komberyanov ...
15.07.2024 at 17:00
MBA preview: Business analytics as a tool for strategic management in business ...
05.07.2024 at 18:00
Systems thinking: causes and consequences ...
01.07.2024 at 17:00
CONVOCATION-2024 ...