A school for leaders who want change

Learn first

KMBS latest news in real time

For the latest KMBS events and news, visit KMBS Live at the top right corner of the screen

Open kmbs live
10.05.2017
625
6min
People. Leadership and management. Culture
[EN] Поточний рік обіцяє стати знаковим для багатьох сфер людської діяльності, особливо тих, що стосуються технологій. Які з останніх інновацій, скоріше за все, змінять наше майбутнє, і як саме? Про це читайте у статті, підготованій у межах спільного проекту <a href="http://kmbs.ua/" target="_blank" rel="noopener">kmbs</a> та <a href="https://www.facebook.com/Dell.CIS/" target="_blank" rel="noopener">компанії Dell</a>.

[EN]     1. Авіація. Надзвуковий літак XB-1 Supersonic Demonstrator, створений американським стартапом Boom Technologies, може стати найшвидшим цивільним повітряним судном. Він здатен розвивати швидкість до 2333 км/год, і планується, що він зможе доставляти 45 пасажирів з Лондона до Нью-Йорку за 3,5 години. Офіційний запуск літака має відбутись у кінці 2017 року, а регулярні перевезення можуть розпочатись у  2020-му. Оскільки квиток на такі рейси буде коштувати, за оцінками, $5 тис., скоріше за все, вони будуть використовуватись для бізнес-перевезень.   2. Архітектура і дизайн. Ідея 3D-друку будинків вже не є новою. Але періодично з‘являються нові техніки того, як це можна робити. Деякі компанії вже пропонують подібні послуги і наводять перелік переваг таких домівок. Наприклад, екологічність. Для друку можна використовувати пластик, що плаває у океані або знаходиться на звалищах. Друга перевага - низька вартість. Це дозволить друкувати дешеві будинки для країн, що розвиваються. По-третє, такий спосіб будівництва займає значно менший час, аніж традиційний. А значить, його можна буде використовувати, наприклад, для відновлення житла після стихійних лих. NASA вже планує друкувати будинки для колоній на Марсі. Архітектор Норман Фостер нещодавно був обраний для того, щоб спроектувати базу на Місяці, що буде надрукована з місячного ґрунту.   3. Міжпланетні перевезення. Нещодавно уряд США схвалив плани стартапу Moon Express на організацію регулярних пасажирських рейсів до Місяця, виконуваних на комерційних засадах. У 2017-му компанія збирається протестувати свій корабель MX-1, перш ніж відправити його у першу місію. Також амбіції стартапу стосуються видобутку корисних копалин на Місяці, і у кінці минулого року він зібрав необхідне фінансування для того, щоб розпочати реалізацію своїх планів.  

 
У 2017 році Китай розпочне злиття дев‘ятьох міст заради створення мегаполісу з населенням у 42 млн. осіб

  Чимало відомих компаній хотіли б заробляти, відправляючи людей до космосу. У тому числі - Blue Origin, засновником якої є Джефф Безос. Ця компанія планує запустити комерційні рейси до космосу вже у 2017-му, а згодом вийти на показник 100 суборбітальних польотів на рік. Її корабель New Shepard здатен підійматись на висоту 100 км над рівнем моря і дозволяти шести пасажирам відчути стан невагомості.   4. Робототехніка. У 2017 році у виробництво надійде робот-кухар, розроблений англійською компанією Moley Robotics. Він може готувати їжу за 2 тисячами рецептів, використовуючи 129 сенсорів. Цей робот повторює рухи людських рук, щоб розмішувати, наливати чи перевіряти температуру страви. Щоб його цьому навчити, було залучено «ментора» - Тіма Андерсона, переможця шоу BBC MasterChef 2011 року.   ArticleImages_19686_ArticleImages_19622_ArticleImages_19587_banner_620x300_2016_.jpg   Ще однією цікавою інновацією у цій сфері, що бурхливо розвивається, є створення  робота-водія IVO. Він використовує декілька камер, прості рухові сенсори,  механічні девайси, що дозволяють тиснути на гальма і повертати кермо, - а також дуже складні комп‘ютерні алгоритми, які компенсують простоту конструкції. IVO з‘явився у Ізраїлі, де правила керування автомобілями досить суворі. Тому тестування проводилось на парковках, а також у Китаї, де немає настільки жорстких обмежень. Ця інновація являє собою альтернативу тому, що ми називаємо безпілотними автомобілями. Цей напрям розвивається з кожним роком, і, можливо, вже до 2020-го на дорогах з‘являться перші представники цього тренду. Нещодавно Waymo (компанія, що відділилась від Google) почала пропонувати безкоштовні поїздки на її автомобілях без водія у штаті Аризона.   5. Медицина. Прориви в діагностуванні та лікуванні деяких хвороб уже відбуваються або ось-ось відбудуться. Наприклад, Google запатентувала контактну лінзу, що дозволяє вимірювати рівень цукру. У партнерстві з фармацевтичною компанією Novartis вона планує незабаром розпочати випробування цього винаходу. Програма штучного інтелекту IBM Watson поступово трансформує сферу охорони здоров‘я. З її допомогою лікарі можуть отримати стислий звіт замість того, щоб проглядати десятки сторінок інформації про пацієнта. IBM Watson вже використовується в онкології та радіології, і компанія робить цю програму доступною в усіх американських лікарнях. Генна модифікація, незважаючи на широкі дискусії навколо неї, продовжує розвиватись – і вирішувати певні проблеми людства. Скажімо, дослідники вже вивели москітів, які майже повністю стійкі до паразита, який викликає малярію.   6. Географія. Інновації можуть стосуватись не лише появи нових технологій, але й трансформацій у великих системах – і у цьому випадку вони змінюють життя мільйонів людей. У 2017 році Китай розпочне злиття дев‘ятьох міст заради створення мегаполісу з населенням у 42 млн. осіб. Площа новоствореного міста буде дорівнювати 40 тис. квадратних кілометрів – тобто приблизно стільки ж, як у території Швейцарії.

kmbs live
02.04.2024 at 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 at 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 at 12:40
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
13.02.2024 at 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers," ...
13.02.2024 at 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 at 16:30
"You have to think through your brand story in detail and tell it. Anything you don't tell, people w ...
24.11.2023 at 16:37
We often hear from businesses working with cross-cultural teams or expanding into global markets abo ...
24.11.2023 at 12:25
Nataliia Yeremieieva, a graduate of Presidents' MBA kmbs, co-founder and co-owner of Stekloplast, an ...