Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Телеміст із президентом Європейського Кластерного Альянсу
Головна
/
Новини
/
Телеміст із президентом Європейського Кластерного Альянсу
08.12.2022
Телеміст із президентом Європейського Кластерного Альянсу
Нещодавно у kmbs завершилася навчальна програма Проєкту ПРООН «Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні», але взаємодія з бізнес-об’єднаннями триває!

1 грудня для учасників програми, представників БО, відбувся телеміст із Антоніо Ново, президентом Європейського Кластерного Альянсу (European Clusters Alliance). Допоміг kmbs в організації цієї події Олександр Юрчак, генеральний директор Асоціації підприємств промислової автоматизації України, і він же виступив модератором на зустрічі з паном Антоніо.

Президент ЕСА розповів про те, як вирізнити кластер, на яку методологію можна при цьому спиратися, й описав ключові принципи, необхідні для взаємодії у межах асоціації. Зокрема, він наголосив на критичній ролі довіри: «Усе базується на довірі. Єдиний спосіб співпрацювати через нашу організацію — це через створення довіри. Довіра ж ґрунтується на чітких правилах та персональних інсайтах».

Європейський Кластерний Альянс є спільнотою, мережею та простором для співпраці. Він поєднує кластери один з одним та з європейськими інституціями, сприяє вирішенню їхніх проблем. До мережі ECA входить понад 800 кластерних організацій європейського рівня. Загалом це 150 тис. інноваційних підприємств і близько 11 тис. університетів, дослідницьких центрів і державних установ.

Пан Антоніо розповів про діяльність EСА, про різні підходи, які застосовує організація. «Інколи люди думають: співпраця означає, що все має бути відкритим і спільним. Але це не так. Ми використовуємо обидва підходи  закриті та відкриті інновації. Деякі організації мають захищати те, що вони роблять, від сторонніх очей, і залучають лише дуже обмежене коло партнерів до співпраці. Одна з наших ролей  забезпечити й це»,  каже президент ЕСА.

Також пан Антоніо навів приклади різних ініціатив, які втілює Альянс, а наприкінці зустрічі відповів на запитання учасників та надав чимало цінних рекомендацій. Зокрема, він поділився досвідом стосовно фінансування бізнес-об’єднань. На його переконання, фінансування БО варто залучати з різних джерел, а не залежати повністю від державних коштів, бо це ризиковано.

Поспілкуватися з президентом такої потужної організації  рідкісна можливість, тому запитань від учасників було чимало. А тепер представники БО чекають на наступні цікаві та корисні події!

 

Цей захід був проведено в рамках швейцарсько-українського Проєкту «Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств», який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні (ПРООН) у співпраці з Міністерством економіки України і за підтримки Швейцарії.

kmbs live
05.09.2024 в 18:00
Новий подкаст: "Менеджмент: стилі управління" ...
19.08.2024 в 16:40
Новий подкаст: "Продажі: стратегічні зміни, кейс Balbek Bureau" ...
31.07.2024 в 14:00
Людський капітал: пошук та розвиток команди ...
23.07.2024 в 12:00
Економічна інженерія як рушій економічного зростання ...
16.07.2024 в 12:00
Lean-методологія | Сергій Комберянов ...
15.07.2024 в 17:00
MBA preview: Бізнес-аналітика як інструмент стратегічного управління в бізнесі ...
05.07.2024 в 18:00
Системне мислення: причини та наслідки ...
01.07.2024 в 17:00
КОНВОКАЦІЯ-2024 ...