Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
10 листопада 2021 року 45 військових інституційних лідерів завершили навчання на програмі «Стратегічне лідерство у секторі безпеки і оборони»
Головна
/
Новини
/
10 листопада 2021 року 45 військових інституційних лідерів завершили навчання на програмі «Стратегічне лідерство у секторі безпеки і оборони»
11.11.2021
10 листопада 2021 року 45 військових інституційних лідерів завершили навчання на програмі «Стратегічне лідерство у секторі безпеки і оборони»
Під час Програми вони напрацювали стратегічні рішення, що сприяють посиленню спроможностей системи національної безпеки і оборони відповідати на багатовимірні загрози та виклики гібридної війни.
Відкрила захід керівниця Програми Гелена Саврук: “Сьогодні традиційне військове протистояння доповнилося багатовимірним змаганням в «сірій зоні», позначеному допороговими викликами —  здатністю агресора нелінійно і систематично бити у вразливі місця далеко за межами військової сфери. Тепер ми маємо діяти випереджаючи, йти власним шляхом та пліч-о-пліч з глобальною мережею стратегічних партнерів. Ми маємо бути здатні навігувати на нових швидкостях, розбудовуючи широкий спектр спроможностей принципово іншого рівня з довгостроковою проекцією впливу, розвитку і процвітання”.
 
Президент України Володимир Зеленський привітав випускників та партнерів листом: “Переконаний, що системне мислення, цілісне розуміння стратегій та значний лідерський потенціал керівників усіх рівнів сприятимуть нарощенню обороноздатності нашої країни!”
 
Завдяки кросфункціональній взаємодії учасників з 15 оборонних та безпекових інституцій в межах програми були розроблені 4 комплексні моделі рішень. Їх впровадження сприятиме створенню Інтегрованої Системи Національної Безпеки України, що необхідна для послідовного та ефективного формування політик, пришвидшення ухвалення рішень та трансформації пріоритетних для Уряду напрямів Сектору, наближення його до стандартів НАТО.
 
“Зараз ми знаходимось у дуже турбулентному періоді: демократичні і тоталітарні режими переходять у активну фазу “з’ясування стосунків”. У світі будуть відбуватися дуже великі зміни, і ми маємо до цього бути готовими. Хто цим має керувати? Звичайно, це мають бути освічені, патріотичні люди, які розуміють, що таке держава, що таке наша країна. Усі розроблені рішення мають бути інстальовані у наше суспільство, і в цій справі ми маємо покладатися, перш за все, на себе і на наших справжніх партнерів. Адже коли ми будемо діяти спільно, ні один ворог не буде мати жодного шансу, щоб бути на нашій землі”,  зауважив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов та спільно з керівником програми вручив дипломи випускникам.
 
Заступник Міністра оборони України Олександр Поліщук виступив із привітанням від Міністра оборони України й акцентував на необхідності впровадження напрацьованих рішень: “Ми переходимо в дуже важкий період імплементації всього того, що було напрацьовано. Це завжди було викликом для всіх. Тому я сподіваюсь, що ми продовжимо нашу співпрацю зі Школою та нашими партнерами, які надають надзвичайну підтримку, важливу для посилення цієї синергії не лише на національному рівні, а й на міжнародному.”
 
Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний виокремив важливість напрямів розвитку, з якими працюють учасники Програми, спільний вклад у формування колективного інтелекту сектору безпеки і оборони.
 
Залучення досвіду та експертизи великого кола міжнародних партнерів сприяє інтеграції передового бачення та практичного досвіду країн-членів НАТО у розробці моделей.
 
“Україна усвідомлює важливість міжнародних інституцій в протидії ворожим силам. Усі ці інституції базуються на мережецентричному дизайні, вимогах ефективного функціонування та дієвої координації на внутрішньому та міждержавному рівнях, а також і між самим інституціями. Через брак взаєморозуміння та взаємосумісності, інституції і держави, які входять до їх складу або мають статус партнера, будуть неспроможними досягати національних інтересів”, — наголосив Ніколас Гаррокс, заступник голови місії у посольстві Великої Британії Ministry of Defence.
 
Роб Фостер аташе з питань оборони Канади в Україні додав, що метою Канади є побудова мережі партнерств з однодумцями задля створення сильної та стійкої системи національної безпеки України через поширення успішних практик та поглядів, а також долучаючись до створення проєктів в межах Програми.
 
Програма, зокрема, включає використання передових військових доктрин, концептів, стратегій, які змінюють розуміння ролі та допомагають сформувати комплексне бачення Системи національної безпеки та оборони у розвитку країни в умовах гібридного протистояння. Серед них використання всесуспільного підходу, підходів цілісного уряду та багатодоменної інтеграції, стратегій сірої зони, протидія когнітивному впливу.
 
Для успішної імплементації створених моделей важливо підготувати критичну масу інституційних лідерів, яка має спільне розуміння трансформації, здатна розробляти системні проєкти та налагоджувати ефективну співпрацю та взаємодію.
 
"Ви показали цілісний підхід з візійним рішенням саме в контексті сьогоднішньої України: ви говорили про зміни культури з вертикального типу відносин на горизонтальний, про відкриті системи і розуміння їх роботи, про природу людини та її роль в цих системах. Та найголовніше, що я відчув персонально, що кожен з вас готовий взяти відповідальність за реалізацію цих ідей та підходів”, — декан kmbs Олександр Саврук.

Києво-Могилянська Бізнес-Школа першою в Україні започаткувала навчальні програми для вищого військового керівництва країни. З 2017 року за сприяння Ради Національної Безпеки України та Офісу Президента України та за підтримки Урядів Великої Британії, Канади та Сполучених Штатів Америки в школі проходить програма “Стратегічне лідерство у секторі безпеки та оборони України”, спрямована на вироблення сучасного комплексного бачення національної безпеки в різних її взаємопов'язаних та взаємозалежних сферах.

Інституції, які представляють учасники Програми:

  • Рада національної безпеки і оборони України
  • Верховна Рада України
  • Міністерство оборони України
  • Генеральний Штаб Збройних сил України
  • Служба зовнішньої розвідки України
  • Міністерство закордонних справ України
  • Служба безпеки України
  • Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України
  • Міністерство внутрішніх справ України
  • Національний університет оборони ім. І.Черняховського
  • Воєнно-дипломатична академія
  • Державна міграційна служба України
  • Міністерство енергетики України
  • Підприємства ДК “Укроборонпром”
1 / 10
kmbs live
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:40
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...
24.11.2023 в 12:25
Як довелося переформатувати бізнес, аби він вижив, та чи вийшло зробити з лимона лимонад – розповіда ...