Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Що найскладніше в операції на мозку? Розмова із Генрі Маршем у kmbs
Головна
/
Новини
/
Що найскладніше в операції на мозку? Розмова із Генрі Маршем у kmbs
17.10.2023
Що найскладніше в операції на мозку? Розмова із Генрі Маршем у kmbs

10 жовтня у Києво-Могилянській бізнес-школі відбулася унікальна зустріч із відомим нейрохірургом, піонером нейрохірургічної допомоги для України та автором бестселера «Історії про життя, смерть і нейрохірургію» Генрі Маршем. Пан Генрі поспілкувався із деканом школи Олександром Савруком та присутніми на події учасниками і відповів на їхні запитання. А модератором зустрічі став Андрій Мизак, нейрохірург та перекладач книжок Генрі Марша українською.

Розпочинаючи подію, пан Андрій розповів, що Генрі Марш став приїздити до України ще тоді, коли багато хто вважав нас частиною Росії, а його колеги у Великій Британії дивувалися, чому він не їздить до Москви чи Петербургу. «Усе просто – я не люблю росіян», – каже сьогодні пан Генрі.

Він почав кар’єру нейрохірурга у 31 рік (а до того вивчав політику, філософію та економіку). «Я тоді вірив у ідею про нейрохірурга як героя-індивідуаліста, велику людину, – каже він. – А перестав оперувати через 40 років із переконанням, що головне – це командна робота, а герой-одинак – це помилка та міф».

Також Генрі Марш розповів, що існує поширене упередження щодо нейрохірургії: «Людям здається, що операція на мозку – це дуже складно, вони багато говорять про те, наскільки важливо хірургу мати тверді руки. Але насправді, коли ти вже навчився оперувати, то власне сама операція – це найлегша частина. Дуже рідко трапляються помилки, спричинені тим, що рука хірурга смикнулася чи зісковзнула й наробила шкоди. Взагалі найбільша кількість помилок у медицині пов’язана з неправильним прийняттям рішень. Так само і в нейрохірургії найскладніше – це саме ухвалити правильне рішення».

Цікаво, що попри науковий розвиток у сфері нейрохірургії, пан Генрі впевнений: фундаментальні речі залишаються незмінними. Це діагностика, менеджмент, вміння говорити з пацієнтами, вправлятися з ускладненнями та приймати рішення.

Під час події учасники отримали можливість поговорити із гостями kmbs про різноманітні аспекти як медицини, так і лідерства. А думки, якими поділився пан Марш, резонували управлінцям – адже для них прийняття рішень також є критичним.

kmbs live
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:40
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...
24.11.2023 в 12:25
Як довелося переформатувати бізнес, аби він вижив, та чи вийшло зробити з лимона лимонад – розповіда ...