Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Києво-Могилянська Бізнес-Школа вітає нових учасників MBA
Головна
/
Новини
/
Києво-Могилянська Бізнес-Школа вітає нових учасників MBA
29.10.2021
Києво-Могилянська Бізнес-Школа вітає нових учасників MBA
55 нових учасників почали навчання в Києво-Могилянській Бізнес-Школі за програмою MBA.

28 жовтня в Києво-Могилянській Бізнес-Школі стартувала чергова програма MBA. У ній братимуть участь 55 осіб. Перший день учасники присвятили знайомству — з kmbs, з програмами і їхніми керівниками, один із одним.     

 

Учасників привітали у вступному слові керівники і менеджери програм.  

Едуард Мальцев, заступник декана kmbs та керівник Presidents' MBA, наголосив на провідній концепції MBA “обезмеження”. Це і буде, за його словами, метою і завданням на наступні роки для учасників: намацати свої обмеження і подолати їх. А уже персональна трансформація неодмінно запустить ланцюгову реакцію і впливатиме на всі сфери життя відтак, на роботу зокрема.  

 

Мати успіх у креативній економіці  значить, уміти висмикнути себе з інформаційного та інтелектуального потоку. Олена Жильцова, керівниця Executive MBA, звернула увагу на таку доста розповсюджену пораду, але принагідно уточнила: ніколи такий підхід не буде експрес-методом, він передбачає тільки “глибоке пірнання”.   


“Не люблю слово старт, підхопив і фіналізував спостереження колег Євген Пенцак, керівник MBAF,  адже старт передбачає фініш”. Історія, яка сьогодні почалася для учасників MBA, не передбачає фіналу: набувати нових форм  процес неконечний. Пізнавати світ всебічно і якомога глибше, і мінятися разом із них. Розуміти як працює система і через те розуміти, як працює функціональне. І цей шлях для учасників програми тільки розпочався. 

 

“Я не скажу вам: світ змінюється”,  дещо на контрасті (як здалося на перший погляд) почав своє вітальне слово декан kmbs Олександр Саврук. Важить атмосфера, що її складає спілкування, спільнота, цінності, і що частиною неї відтак стануть нові учасники. Сама Києво-Могилянська Академія як феномен лідерського потенціалу зокрема формує цю атмосферу. І атмосфера працює, позаяк формується в полі розділених цінностей. На них і наголосив Олександр Саврук. Особистості впливають на світ, що міняється разом із ними, особистості розвивають, а не ростуть  і не треба особистостям пояснювати, що світ міняється. Не знання і навички важать на цьому етапі, а смисли, тривала робота з сутнісними речами, що їх кожен учасник зможе конвертувати у власний контекст. “Успішність у вашому кейсі  недолік. Планку можна і слід сформувати на інших засадах”. І звісно що творчість, адже все це стає можливим за рахунок нестандартних рішень, що виводять за межі. 

 

Кожен учасник мав одну хвилину, щоби розказати щось про себе важливе.  Аби зняти напруження і трішки допомогти, до їхніх візитівок долучили рендомне питання з “питальника Марселя Пруста”. Уже на п'ятому-шостому знайомстві став відчутним ефект впізнавання: багатьох із учасників привели до kmbs схожі запити, вони мають на меті подібні ж завдання. Насамперед саморозвиток і особистісну трансформацію. Роман Субач, якому випало представлятися першим вельми переконливо сформулював: “Настав момент час обнулитися і шукати нового дихання”. 

  

У фіналі своєї промови декан привітав нових учасників з долученням до  “спільноти, яка не може один без одного”: “Ми не маємо потреби у зовнішній валідації. І наша спроможність  це те, що нас об'єднує”.  Відчуття спільноти і розділеної відповідальності, того, що звуть, буває, благом сродної праці, вона і визначила цей святковий день.  

 

Отож спочатку до учасників звернулися безпосередньо керівники програм і менеджери, потім кожен із них розказав коротко про себе, за тим  дізналися щось важливе про Києво-Могилянську Бізнес-Школу та її цінності, далі  поглибили своє уявлення про Києво-Могилянську Академію, що про її ДНК розповів менеджер програм управлінського розвитку Тимур Демчук. У наступні дні на них очікує знайомство з Києвом і Подолом зокрема. Інтенсивний цей день скидався саме на те занурення, що учасникам пообіцяла у вітальному слові Олена Жильцова 

1 / 9
kmbs live
05.09.2024 в 18:00
Новий подкаст: "Менеджмент: стилі управління" ...
19.08.2024 в 16:40
Новий подкаст: "Продажі: стратегічні зміни, кейс Balbek Bureau" ...
31.07.2024 в 14:00
Людський капітал: пошук та розвиток команди ...
23.07.2024 в 12:00
Економічна інженерія як рушій економічного зростання ...
16.07.2024 в 12:00
Lean-методологія | Сергій Комберянов ...
15.07.2024 в 17:00
MBA preview: Бізнес-аналітика як інструмент стратегічного управління в бізнесі ...
05.07.2024 в 18:00
Системне мислення: причини та наслідки ...
01.07.2024 в 17:00
КОНВОКАЦІЯ-2024 ...