Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
«Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні»:
Головна
/
Новини
/
«Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні»:
17.01.2022
Partnerships
«Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні»:
у kmbs пройшов ще один навчальний модуль в рамках другої фази українсько-швейцарського Проєкту ПРООН для розширення підтримки ММСП в Україні та підвищенні його конкурентоспроможності.

15 та 16 січня у стінах Києво-Могилянської бізнес-школи відбувся четвертий дводенний навчальний модуль для керівників членських бізнес-об’єднань у рамках другої фази Проєкту ПРООН «Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні» у співпраці з Міністерством економіки України і за підтримки Швейцарії. Цей проєкт спрямовано на прискорення розвитку сектора ММСП шляхом зміцнення потенціалу членських бізнес-об'єднань (БО).

Навчання розпочалося з лекції Едуарда Мальцева, заступника декана kmbs, про персональний розвиток управлінців БО. «Задача менеджера зробити так, аби люди були правильно підібрані, тобто приносили користь підприємству та розвивалися при цьому самі».

Едуард наголосив, що для управлінця важливо бути оптимістом, адже члени БО черпають натхнення у лідерів. Він також підкреслив, що роль менеджера полягає в організації праці. Це більше про створення для людей кар’єрних ліфтів, забезпечення їх дотичності до реалізації місії БО. «А от лідер звертається до особистості як такої. Він підтримує тягу до розвитку та самовдосконалення».

Крім того, учасники в командах осмислювали ролі управлінців БО: ментора, коуча, фасилітатора та тренера. Це допомогло їм зрозуміти цінності цих ролей та спроможності, які для цього потрібні.

Лідери також прослухали лекцію Олени Жильцової про управління персоналом в БО, зокрема, про управління мотивацією. «Мотиваційний підхід — виявити актуальні потреби, виділити найважливіші та провести релевантно вигідний для двох сторін обмін» звернулася до аудиторії викладачка. При чому існує зовнішня (зовнішні для людини обставини та стимули) та внутрішня (спирається на внутрішнє рішення людини, мотив) мотивація. І дуже важливо підібрати доречний мотиваційний метод відповідно до ситуації.

Другий день навчального модулю для лідерів бізнес-об’єднань у kmbs розпочався лекцією Марини Стародубської з результативних комунікацій БО. «Захист репутації не менш важливий, аніж вміння її створити,  зауважила викладачка.  Адже в епоху постправди кризи виникають на рівному місці».

Марина Стародубська розповіла також про феномен cancel culture (культура виключення), яка характерна для ціннісно чутливих аудиторій. «Коли ми нарощуємо репутацію, то отримуємо багато бенефітів. Проте ми несвідомо підпадаємо під cancel culture» підкреслила експертка. Така культура небезпечна тим, що не одна людина, а весь її нетворкінг зробить такий самий крок. 

Разом з викладачкою, аудиторія також обговорила алгоритм первинної оцінки негативу в публічному колі. Для цього існує 3 критерії: оцінка змісту, оцінка ресурсу та оцінка необхідності реагування.

«Коли ми плануємо проєкт, потрібно конткретно уявити його до кінця підкреслила Ельвіра Файзуліна під час своєї лекції про управління проєктами бізнес-об’єднань Адже якщо ви можете уявити, то ви зможете це досягнути». Експертка запропонувала аудиторії Продуктний підхід управління проєктами, який передбачає 4 кроки: опис Продукта для фінального проєкту, створення структури Продукту, опис складових Продукту та складання діаграми створення Продукту.  

На завершення першого та другого навчальних днів, на лідерів бізнес-об’єднань чекали дві відкриті вечірні події в рамках українсько-швейцарського Проєкту ПРООН. 15 січня до школи завітав Арсен Жумаділов, Генеральний директор державного підприємства «Медичні закупівлі України», EMBA-37, в рамках серії вечірніх подій «Моя справа  моя країна».

«Держава може втручатися у суспільні відносини, переслідуючи такі цілі: економічна ефективність, соціальна справедливість та безпека» запропонував таку тезу Арсен Жумаділов. Під час лекції він поділився загальним оглядом ролі держави в соціально-економічних відносинах  ключовими принципами, структурою, викликами та можливостями  на прикладі сфери охорони здоров’я.

У неділю 16 січня учасники Проєкту мали змогу поспілкуватися з  Геннадієм Зубком, Віце-прем’єр-міністром, Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства у 2014-2019 рр., випускником kmbs MBA-8, в рамках серії вечірніх лекцій «Держава і бізнес». 

«Будь-який лідер повинен мати амбіції та компетенції, які допоможуть реалізувати ці амбіції» звернувся до аудиторії Геннадій Зубко Не менш важливим є вихід із зони комфорту та усвідомлення ризиків, до яких можуть призвести ваші рішення”. Геннадій розповів аудиторії про роль лідерства в процесі реформування, які складнощі виникають в процесі та що може допомогти на прикладі реформи децентралізації, яка розпочалась у 2014. «Якщо є лідерство та сильна організаційна структура, то є успіх» підкреслив на завершення виступу Геннадій Зубко.

Тож бажаємо нашим лідерам розбудувати сильну структуру на шляху до успіху своїх бізнес-об’єднань! 

1 / 10
kmbs live
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:40
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...
24.11.2023 в 12:25
Як довелося переформатувати бізнес, аби він вижив, та чи вийшло зробити з лимона лимонад – розповіда ...