Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Головна
/
Новини
/
kmbs virtual live: міфи, реальність та відгуки учасників
30.04.2020
kmbs virtual live: міфи, реальність та відгуки учасників
У статті спростовуємо поширені міфи про дистанційне навчання, розповідаємо про наш новий інтерактивний формат virtual live та ділимось відгуками учасників.

Чи може дистанційне навчання за ефективністю дорівнювати аудиторному? Після проведення більш ніж 10 програм у новому форматі, зі впевненістю кажемо так. У статті спростовуємо деякі існуючі міфи щодо онлайн-навчання та розповідаємо про virtual live програми, які пропонує Києво-Могилянська Бізнес-Школа.

Міф 1: Дистанційне навчання є менш ефективним, аніж заняття в аудиторії

Дистанційне навчання може бути неефективним у тому випадку, якщо організатор і учасник навчального процесу не знають, як скористатися перевагами формату і уникнути класичних «перешкод».

Розуміючи, як мислять і засвоюють знання управлінці, у virtual live програмах ми поєднали найкращі можливості віртуального середовища із навчанням у реальному часі — зберігши таким чином ефективність навчання.

Замість записаних завчасно лекцій викладачів, заняття відбуваються наживо із відео та аудіо присутністю кожного та поєднують лекційну частину із обговоренням теми у невеликих групах. Так учасники програм краще засвоюють отримані знання, встигають проаналізувати свої попередні рішення та дізнаються альтернативні погляди на те чи інше питання. 

1 / 1

Міф 2: У дистанційному навчанні немає інтерактивної складової

У віртуальному середовищі немає загальних стандартів, за якими б створювались освітні продукти. Через це досвід навчання у кожного є різним, і не завжди позитивним.

У virtual live програмах ми робимо фокус на живому спілкуванні з викладачем, вирішенні кейсів та презентації виконаних завдань у малих групах. Також збільшилась частка самостійної роботи, під час якої учасники аналізують свою компанію за допомогою запропонованих теоретичних фреймів і отримують персональний фідбек викладача.

У віртуальному класі kmbs вдалось зберегти і жваві дискусії. Більш того, перебуваючи у звичному та комфортному середовищі вдома чи в офісі, управлінці краще розкриваються та активніше висловлюють власну думку під час заняття.

1 / 1

Міф 3: Дистанційне навчання передбачає неактуальний контент низької якості

Корінь цього упередження — досвід навчання на онлайн-курсах, які контентно оновлюються раз на декілька років. Чи іноді в якості дистанційного формату пропонуються відеозаписи занять, на яких викладач працює зі студентами, які знаходяться в аудиторії.

Та оскільки контент є однією з важливих складових навчання у kmbs, програми virtual live не тільки адаптовані до дистанційного формату, а й суттєвого вдосконалені із урахуванням кризового контексту. 

Також змінилась і взаємодія викладача з групою під час заняття — починаючи з візуального оформлення презентацій, іншого ритму викладення матеріалу та закінчуючи збільшенням кількості ілюстративних прикладів і використанням гейміфікації.

1 / 1

Міф 4: Під час дистанційного навчання можна паралельно робити інші справи

Дистанційне навчання навпаки вимагає приділення більшої кількості часу та концентрації, особливо спочатку. Адже, по-перше, засвоєння знань відбувається у новий незвичний спосіб, а, по-друге, такий формат передбачає багато самостійної роботи.

Розуміючи, що сьогодні управлінцям особливо важливо бути залученими у операційну діяльність бізнесу, на virtual live програмах учасники навчаються не більше 3 годин упродовж одного дня. Змінений розклад дозволяє приділяти решту дня роботі та іншим справам. А також є оптимальним для активного включення під час віртуального заняття і повної концентрації на матеріалі.

1 / 1

Міф 5: Опановувати інструменти для дистанційного навчання — це довго і складно

Для того щоб навчатись дистанційно, не обов’язково мати високий рівень технічної підготовки. Навчання на virtual live програмах kmbs передбачає опанування декількох платформ і діджитал-інструментів, із якими менеджери знайомлять учасників перед стартом програми. Ми обирали їх за критеріями зручності та зрозумілого інтерфейсу. Крім цього, для навчання вам знадобляться: комп’ютер, навушники, вебкамера і комфортне робоче місце.

Розуміючи потребу учасників у адаптації до нових умов, ми створили рекомендації для комфортного навчання у дистанційному форматі. Це водночас поради щодо ефективного засвоєння знань у новий спосіб та інструкція з організації технічної сторони процесу. 

Та ключове — наші менеджери завжди супроводжують навчання і готові допомогти кожному, хто стикається з технічними проблемами під час занять.

У відео ще більше відгуків учасників, які вже завершили навчання на virtual live програмах у kmbs:

kmbs live
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:40
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...
24.11.2023 в 12:25
Як довелося переформатувати бізнес, аби він вижив, та чи вийшло зробити з лимона лимонад – розповіда ...