Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
«Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні»: вітаємо випускників
Головна
/
Новини
/
«Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні»: вітаємо випускників
16.11.2022
«Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні»: вітаємо випускників
З 14 по 16 листопада у kmbs відбувся останній модуль навчальної програми Проєкту ПРООН «Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні», наприкінці якого учасники отримали дипломи про завершення програми.

Проєкт ПРООН «Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні» створено у співпраці з Міністерством економіки України і за підтримки Швейцарії. Цей проєкт спрямовано на прискорення розвитку сектора ММСП шляхом зміцнення потенціалу членських бізнес-об'єднань (БО).

Упродовж 9 навчальних модулів учасники отримували знання та практичні навички для розвитку організаційної, управлінської та фінансової спроможності своїх бізнес-об’єднань. А завершила програму ділова гра «Захист стратегії БО», яка допомогла учасникам отримати досвід колегіальної роботи.

На церемонії вручення дипломів учасників привітали Андре Губер (Andre Huber), директор програми співробітництва посольства Швейцарії в Україні, Крістофорос Політіс (Christophoros Politis), заступник постійного представника ПРООН в Україні, та декан kmbs Олександр Саврук.

«Цей курс був розроблений до початку війни, і він — завдяки усім залученим  став ще одним доказом стійкості та адаптивності України: її приватного сектора, суспільства, державних інституцій»,  сказав Крістофорос Політіс.

Високі гості висловили вдячність усім сторонам Проєкту за партнерство та підкреслили, що розвиток членських бізнес-об’єднань також робить чималий внесок у розвиток стійкості країни. «Мікро-, малі і середні підприємства  це джерело життя для спільнот»,  влучно підмітив пан Політіс.

А Олександр Саврук у своєму зверненні до учасників додав: «Це дуже у дусі kmbs  працювати з інфраструктурними елементами, якими є бізнес-асоціації, тому що це  часом невидимі основи для багатьох гравців ринку. І вони мають бути більш відчутними та важливими, адже це перехід у відкриті системи, екосистеми, кластери. Такий перехід потребує зміни наших ментальних установок, віри та розуміння, як із цим працювати».

Урочисту церемонію вручення дипломів завершила ще одна символічна, але й змістовна дія. Учасники підписали Стандарт членського БО, який розробляли упродовж усього навчання. Це рамковий документ, що фіксує принципи роботи бізнес-обєднань, які представлятимуть мікро-, малий та середній бізнес в Україні.

Вітаємо випускників програми і бажаємо їм успішного втілення отриманих знань на благо країни! 

kmbs live
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:40
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...
24.11.2023 в 12:25
Як довелося переформатувати бізнес, аби він вижив, та чи вийшло зробити з лимона лимонад – розповіда ...