Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
«Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні»
Головна
/
Новини
/
«Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні»
09.11.2021
«Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні»
У kmbs пройшов черговий навчальний модуль у межах другої фази українсько-швейцарського Проєкту ПРООН для розширення підтримки ММСП в Україні та підвищення його конкурентоспроможності.

7 та 8 листопада у стінах Києво-Могилянської бізнес-школи відбувся другий дводенний навчальний модуль для керівників членських бізнес-об’єднань у рамках другої фази Проєкту ПРООН «Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні» у співпраці з Міністерством економіки України і за підтримки Швейцарії. Цей проєкт спрямовано на прискорення розвитку сектора ММСП шляхом зміцнення потенціалу членських бізнес-об'єднань (БО).

«Яка цінність вашого перебування в школі?», —  поцікавилася в аудиторії Вероніка Верба, викладачка kmbs. «Я приїхав зі Львова, подолав 650 км заради нових ідей. Те, що я можу по-новому подивитися на очевидні речі,  це і є цінність навчання»,  відповів Василь Масюк, учасник Проєкту ПРООН.

Перший день навчання для лідерів розпочався з лекції Вероніки Верби про фінансові аспекти функціонування БО. Учасники обговорили, зокрема, питання про забезпечення фінансової стійкості БО, джерела та структури фінансування, оптимізацію фінансів, принципи складання бюджетів БО тощо. Експертка наголосила, що фінанси  це віддзеркалення наших рішень. «Якщо ви обираєте фінансову модель, ви маєте прорахувати її фінансові наслідки  буде вона обмежувати розвиток вашої спільноти чи, навпаки, даватиме вам можливості»,  зазначила пані Вероніка.

Учасники також мали лекцію від Марини Стародубської про результативні комунікації БО. Пані Марина зауважила, що для ефективної комунікації велике значення має репутаційний профіль  (повний перелік параметрів, які важливі для вас і вашої цільової аудиторії). «Коли ми комунікуємо без стратегії, то виникає ефект бризкалки. Тобто є багато комунікації, а впливу жодного»,  пояснила викладачка.

«Як ефективно працювати з медіа? Як люди їх споживають? Які популярні методи роботи з медіа існують?»  про все це і не тільки розповіла під час другого навчального дня Марина Стародубська. «Дедалі менше українців дивляться кілька джерел, дедалі більше  зациклюються на одному,  зауважила викладачка.  Для планування ваших PR- та комунікаційних кампаній це означає, що вибір каналу  аспект, в якому немає права на помилку. Адже навіть класний контент з неправильно вибраного каналу буде відкинутий».

Учасники також на прикладі власних БО розбиралися, як працювати з репутаційними ризиками. Це дало змогу зрозуміти, що в першу чергу потрібно змінювати в комунікаційних стратегіях БО. 

Крім того, лідери БО продовжили накопичувати знання у сфері Human Capital з Оленою Жильцовою, викладачкою kmbs. «Організаційна культура  це поведінка системи та людей в системі, яка, насправді, відштовхується від цінностей»,  пояснила пані Олена. Вона також розповіла аудиторії, як цей тип управління інтерпретується на трьох рівнях: діловому національному, корпоративному (на рівні компанії) та субкультурах у межах інституції.

На завершення першого та другого навчальних днів на лідерів бізнес-об’єднань чекали дві відкриті вечірні події українсько-швейцарського Проєкту ПРООН. 7 листопада до школи завітала Олександра Кольцова, авторка, продюсерка, громадська діячка та вокалістка групи «Крихітка», яка продовжила серію лекцій на тему «Моя справа  моя країна».  Разом із пані Олександрою аудиторія активно дискутувала на тему лідерства, його особливостей, форм, гендерної складової тощо. «Лідер  це людина, яка бере на себе відповідальність, яка займається своєю справою і розуміє, що робить це не тільки для себе»,  зазначила пані Олександра.

У понеділок, 8 листопада, учасники Проєкту мали змогу поспілкуватися з Олександром Стародубцевим, заступником голови НАЗК та випускником Executive MBA-10. Лекцією про підходи до організаційних трансформацій він продовжив серію вечірніх подій під назвою «Держава і бізнес».  

«Можна спробувати відновлювати не всю державу, а окремі організації одна за одною, одночасно завойовуючи довіру»,  наголосив пан Олександр. Як альтернативу цьому методу він запропонував аудиторії власну модель організаційної трансформації, яка відбувається одночасно на трьох рівнях: ідеологічному, поведінковому та інструментальному.

Наші учасники вже активно працюють над трансформацією та зміцненням власних БО, водночас посилюючи розвиток нашої держави.

1 / 9
kmbs live
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:40
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...
24.11.2023 в 12:25
Як довелося переформатувати бізнес, аби він вижив, та чи вийшло зробити з лимона лимонад – розповіда ...