Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Тематичний вечір з нагоди 30-річчя встановлення дипломатичних відносин України та Японії
Головна
/
Новини
/
Тематичний вечір з нагоди 30-річчя встановлення дипломатичних відносин України та Японії
28.01.2022
Тематичний вечір з нагоди 30-річчя встановлення дипломатичних відносин України та Японії
З нагоди 30-річчя встановлення дипломатичні відносин України та Японії в Києво-Могилянській Бізнес-Школі відбувся тематичний вечір «Україна в Японії та Японія в Україні».

26 січня 1992 року були встановлені дипломатичні відносини між Україною та Японією. Між країнами тривають неконфліктні, позбавлені політичних  проблем і розбіжностей відносини, що динамічно розвиваються. Одним із значимих їхніх моментів була угода 2015 року про сприйняття та взаємний захист інвестиції; за відкритими даними прямі інвестиції Японію в Україну станом на 2020 рік становили $140 млн. І таким є лише один із аспектів співпраці, що триває тридцять років.   

 

«Потенціал розвитку між Японією й Україною не вичерпаний. І він є величезним. Останнім часом Японія починає звертати увагу на високі технологічній можливості України. Ми цінуємо ті самі речі і пишаємося ними: нашою віковою історією, унікальною культурою і багатою природою», акцентував на подальшому взаємовигідному обміні між Україною й Японією Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі.    

 

У відритій розмові в kmbs, окрім пана посла, взяли участь Очільник офісу Японського агентства міжнародного співробітництва JICA Сугімото Сатоші, заступник директора 4 територіального департаменту МЗС Валерій Корома, adjunct professor kmbs Ольга Хоменко. З відеозверненнями з нагоди свята приєдналися Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні  (1997-2000) Курокава Юджі, перекладачка з української на японську Фуджії Ецуко, Голова Асоціації україністів в Японії Окабе Йошіхіко та українська громада «Краяни». 

 

Курокава Юджі згадав у зверненні: «Японське посольство в Україні розпочало роботу в Києві 1993 року, і я став лише другим послом Японії в Україні. На той час Україна була зовсім новою країною для Японії, тож в японському уряді було обмаль знань про вашу країну. І сам я знав про Україну небагато». Нині Курокава Юджі є, зокрема, автором популярної в Японії книжки «Повість української історії: остання європейська велична держава» (видана 2002-го і дійсно популярної вона має сім перевидань). Ця показова історія стала таким собі лейтмотивом вечора: наші знання один про одного поглиблюються, стають різноманітнішими, незалежними від оцінок/упереджень «третіх сторін» 

 

Японія була однієї з перших держав, що визнала незалежність України 28 грудня 1991 року. Про це слушно нагадав у привітальній промові Валерій Корома. Дипломатичні взаємини були встановлені лише за місяць по тому, в січні 1992-го. За цим процесами взаємна повага, кропітка партнерська праця, що тривають і скеровані зокрема на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. «Для нас важливо, що Японія вірить в майбутнє України» наголосив дипломат. 

kmbs live
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:40
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...
24.11.2023 в 12:25
Як довелося переформатувати бізнес, аби він вижив, та чи вийшло зробити з лимона лимонад – розповіда ...