Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Головна
/
Новини
/
Співпраця в екосистемі
05.04.2019
Співпраця в екосистемі
Під час двотижневого міжнародного навчального модуля до Естонії та Швеції учасники Presidents’ MBA kmbs досліджували підприємницькі екосистеми цих країн.

Виїзні модулі – це один з форматів навчання на MBA-програмах kmbs, який дає змогу учасникам долучитися до кращих світових практик ведення бізнесу, дізнатись, як працювати з новими викликами в еру відкритих систем, трансформувати власне сприйняття через занурення в культурний контекст інших країн.

 

Під час двотижневого міжнародного навчального модуля до Естонії та Швеції учасники Presidents’ MBA kmbs досліджували підприємницькі екосистеми цих країн. Вони зустрічалися з представниками КТІ (Королівський Технологічний Інститут Швеції), Kista Science City – кремнієвої долини Стокгольма,  із бізнес-Unicorns, такими як TransferWise, Taxify, Starship Technologies. А також працювали над кейсами Impact Hub, Tehnopol Startup Incubator та інших бізнес-інкубаторів регіону. 

Підприємницькі екосистеми Швеції та Естонії працюють з концептом «потрійної спіралі» (Triple Helix Model). Ця модель – про взаємовигідну співпрацю і якісну координацію дій усіх ключових гравців: бізнесу, університетів та держави. Про те, як вона втілюється в Стокгольмі, учасникам модуля розповіла мер цього міста Anna König Jermyrl (Анна Коніг Джерлмир).

Cьогодні в європейських країнах набирає обертів нова система взаємодії під назвою Quadruple Helix Model, у якій додається ще один гравець – громадянське суспільство і ЗМІ. Ідея в тому, щоб взаємодія між гравцями не просто породжувала інновації, а й приносила користь суспільству і враховувала його потреби. 

Детальніше про спостереження та висновки учасників модуля можна прочитати у статтях Потрійна співпраця: підприємницька екосистема Швеції та Естонія: підприємницький ландшафт.

kmbs live
30.04.2024 в 15:43
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
30.04.2024 в 15:42
Доказовий маркетинг: модель розвитку бренду | Роман Гавриш ...
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...