Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Відбудова України: зустріч із представниками Лондонської торгово-промислової палати
Головна
/
Новини
/
Відбудова України: зустріч із представниками Лондонської торгово-промислової палати
25.01.2023
Відбудова України: зустріч із представниками Лондонської торгово-промислової палати
23 січня до Києво-Могилянської бізнес-школи завітали особливі гості – представники Лондонської торгово-промислової палати (LCCI). Ця подія стала частиною їхнього візиту до України, присвяченого майбутній ролі LCCI у повоєнному відновленні нашої країни.

Відкриваючи зустріч, Ігор Бартків, Ukraine Project Support Officer у LCCI, поділився аналогією: перед Україною сьогодні стоять виклики, схожі на ті, що мала Великобританія після німецьких атак часів Другої світової війни. «Процес відбудови буде таким само монументальним, як відбудова Європи загалом та Великобританії зокрема,  каже пан Ігор. — Ресурси та зусилля, потрібні для цього процесу, недоступні жодному окремому народу. Тому роль міжнародного приватного сектора  неоціненна». А Лондонська торгово-промислова палата має чималий досвід, який може бути корисним Україні.

Ключовий спікер події Річард Бердж, генеральний директор Торгово-промислової палати Лондона, згадав цитату письменника Яна Флемінга: «З попелу катастрофи проростуть троянди успіху». Міжнародна бізнес-спільнота готова працювати разом із українцями упродовж років, щоб разом виплекати ці троянди.

«Ми розуміємо, що війна може тривати довго. Це не буде легка перемога, але ми з вами,  запевнив пан Річард. І це не тільки про військову допомогу, але й про те, що відбуватиметься після війни, коли Україна зійде з перших шпальт газет, бо російських військ на її землі вже не буде. Тоді почнеться важка робота  і тоді ми будемо з вами так само, як і зараз».

Також пан Річард підкреслив значення солідарності для бізнесу. «Неможливо вести бізнес, якщо лише раціонально зважувати плюси та мінуси, ризики та ймовірності. Зрештою, усе зводиться до того, що хтось каже: це  про солідарність, про те, щоб бути з людьми. І це саме те, що намагаємося робити ми».

Ендрю Марсден, шериф, член Загальної Ради Корпорації Лондона та голова Барбікану, поділився своїм досвідом у сфері маркетингу. Зокрема, порадив українським компаніям: «Потрібно нагадувати, що ви досі тут, що ви працюєте. Адже велика частина світу думає, що Україна зайнята війною  і це все. А насправді ваш технологічний сектор навіть минулого року зріс на 3%  неймовірно!».

А Том Слейг, член Сучасної Ради Корпорації Лондона, наголосив на тому, що вести бізнес  це ризикувати. І порекомендував присутнім: «Вам потрібно мати апетит до ризику. Хтось ризикує сильно, хтось діє обережніше лише вам вирішувати, де ви на цій шкалі. Головне  ризикувати».

Запрошені гості поспілкувалися з учасниками події, відповіли на їхні запитання та неодноразово висловили підтримку Україні та її бізнес-спільноті. Дякуємо представникам Лондонської торгово-промислової палати за візит до kmbs і з нетерпінням чекаємо на продовження плідної співпраці! 

kmbs live
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:40
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...
24.11.2023 в 12:25
Як довелося переформатувати бізнес, аби він вижив, та чи вийшло зробити з лимона лимонад – розповіда ...