Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Учасники Presidents' МВА продовжують навчання офлайн
Головна
/
Новини
/
Учасники Presidents' МВА продовжують навчання офлайн
19.09.2022
Учасники Presidents' МВА продовжують навчання офлайн
З 12 по 16 вересня група Presidents’ MBA-24 вперше від початку повномасштабного вторгнення зустрілася у бізнес-школі, а не онлайн.

Навчання у kmbs не зупиняється під час війни, адже що складніші зовнішні обставини, то важливіші для управлінців стратегічне та системне мислення та інші складники MBA-програм. З 12 по 16 вересня група Presidents’ MBA-24 вперше від початку повномасштабного вторгнення зустрілася у бізнес-школі, а не онлайн. Вона мала черговий навчальний модуль, під час якого учасники поглиблювали своє розуміння стратегії як правил гри  а ще раділи особистій зустрічі з професорами kmbs.

Вони спілкувалися про стратегічне мислення з деканом kmbs Олександром Савруком, досліджували моделювання систем з Едуардом Мальцевим і разом з Оленою Мальцевою розбиралися у стратегічному маркетингу. А за традиційну для Presidents’ MBA гуманітарну складову у цьому модулі відповідали мистецтвознавиця Діана Клочко та філософ Тарас Лютий. З пані Діаною учасники говорили про те, що називають «українським мистецтвом», а з паном Тарасом — дискутували про виклики буття.

У цьому модулі учасники PMBA-24 розпочали новий курс  «Економічна інженерія»  з Віктором Галасюком, економістом та президентом Української асоціації Римського клубу. Пан Віктор вважає, що ця дисципліна дає управлінцям не лише розуміння економічних процесів, але й важелі впливу на них.

«Економіка  це зовсім не фізика за рівнем своєї складності й непрогнозованості, каже пан Віктор Але це не значить, що ми не можемо знайти у ній певні опори. Вплив на реальність в економіці двосторонній, на відміну від фізики, і дуже багато залежить від віри. Хтось вірить у золото, тому що йому тисячі років. Хтось  у біткоїни й сміється над тими, хто вірить у золото. Звучить парадоксально, але в економіці це факт: якщо багато людей вірить, що щось має цінність, це стає правдою».

У жвавій дискусії з паном Віктором учасники PMBA-24 встигли зачепити чимало тем: від інвестиційної привабливості України до відкладеної рецесії у США, від боргових циклів до небезпечного дисбалансу у системі освіти між аналізом та синтезом на користь першого. І, безперечно, учасники отримали чимало ідей для подальших роздумів  вистачить аж до наступного модуля.

kmbs live
23.07.2024 в 12:00
Економічна інженерія як рушій економічного зростання ...
16.07.2024 в 12:00
Lean-методологія | Сергій Комберянов ...
15.07.2024 в 17:00
MBA preview: Бізнес-аналітика як інструмент стратегічного управління в бізнесі ...
05.07.2024 в 18:00
Системне мислення: причини та наслідки ...
01.07.2024 в 17:00
КОНВОКАЦІЯ-2024 ...
20.06.2024 в 14:00
Як управлінцям використовувати штучний інтелект? ...
13.06.2024 в 15:00
Трансформаційні зміни: Олексій Северин, Ekol Logistics ...
25.05.2024 в 14:00
Побудова цілісної системи управління людським капіталом ...