Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Головна
/
Новини
/
Лідерські рефлексії EMBA-38 із Дмитром Шимківим
04.04.2023
Лідерські рефлексії EMBA-38 із Дмитром Шимківим

Минулого тижня група Executive MBA-38 мала останній аудиторний модуль. А його останнім заняттям стала зустріч із Дмитром Шимківим, колишнім виконавчим головою ради директорів Darnitsa Group, а нині  партнером у стартапі АероДрон та членом наглядових рад Київстар, Helsi, Українського фонду стартапів.

Дмитро поділився з МВА-учасниками власним баченням того, які лідерські якості є сьогодні найціннішими. По-перше, це адаптивність до змін. По-друге, вміння бачити можливості (а вони у сучасному технологічному світі виникають постійно, навіть під час війни) й їх реалізовувати. А по-третє, вміння бачити мету й рухатися до неї попри всі перешкоди.

«Колись у Harvard Business Review була стаття про СЕО миру та СЕО війни. Звісно, коли її писали, контекст був іншим: йшлося про компанії, які розвиваються і думають про зростання — і організації, які знаходяться в критичній ситуації. Але нещодавно, переглядаючи цю статтю, я побачив, що вона цілком актуальна й для нас зараз,  каже Дмитро.  Я вважаю, що сьогодні, якщо ви керівник будь-якої організації, ви повинні бути готові бути і “керівником війни”, і “керівником миру”. Вам дуже часто доведеться змінювати ці ролі, адже щоб виживати у середовищі, що постійно змінюється, потрібно постійно бути на вістрі. А значить, необхідно балансувати».

Учасники ЕМВА-38 понад півтори години ставили Дмитру різноманітні запитання: від особливостей державного управління до передумов розвитку управлінця, бізнесу та країни. А Дмитро щедро ділився своїми думками і досвідом. Зокрема, він підкреслив значення цінностей для менеджера: «Ви маєте не тільки визначити, що є вашою метою, а й поставити собі обмеження  на що ви ніколи не підете. У мене є власна ціннісна модель, є речі, які я ніколи робити не буду. До речі, коли я проводжу співбесіди, то часто ставлю це запитання: чого ви ніколи робити не будете?».

Після завершення останнього модуля аудиторного навчання на групу ЕМВА-38 чекає черговий етап: підготовка магістерських проєктів. Віримо, що кожен із них буде амбітним, впливовим і ціннісним. 

kmbs live
05.09.2024 в 18:00
Новий подкаст: "Менеджмент: стилі управління" ...
19.08.2024 в 16:40
Новий подкаст: "Продажі: стратегічні зміни, кейс Balbek Bureau" ...
31.07.2024 в 14:00
Людський капітал: пошук та розвиток команди ...
23.07.2024 в 12:00
Економічна інженерія як рушій економічного зростання ...
16.07.2024 в 12:00
Lean-методологія | Сергій Комберянов ...
15.07.2024 в 17:00
MBA preview: Бізнес-аналітика як інструмент стратегічного управління в бізнесі ...
05.07.2024 в 18:00
Системне мислення: причини та наслідки ...
01.07.2024 в 17:00
КОНВОКАЦІЯ-2024 ...