Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Головна
/
Новини
/
Учасники MBAF-14 продовжують навчання
20.12.2022
Учасники MBAF-14 продовжують навчання
З 15 по 18 грудня на черговий навчальний модуль зібралася група Master in Business Analytics and Finance – 14. Традиційно для нинішніх часів, навчання пройшло у змішаному форматі: частина учасників перебувала на поверсі, а частина долучилася онлайн.

Разом із керівником програми MBAF Євгеном Пенцаком група продовжила вивчення курсу «Прийняття бізнес-рішень». Зокрема, учасники дізналися про еволюцію грошей, починаючи від перших паперових, які виникли у Китаї у 1375 році. Тоді передбачалося, що ці гроші існуватимуть вічно, але вже у 1425 році вони припинили своє існування.

Причиною краху стала нестача довіри. Загалом, як каже пан Євген, паперові гроші – це, перш за все, довіра. «І взагалі, усі інвестиції – це є довіра. А вже після довіри йдуть усі інші компоненти. Криптовалюти – це теж довіра. Коли ви довіряєте якійсь біржі, то ви можете розміщати там свої гроші. Довіра стоїть в центрі всіх корпоративних фінансів: акції, облігації тощо, – продовжує він. – Гроші – це єдина створена людьми система довіри. Завдяки грошам навіть люди, які не довіряють один одному, можуть активно співпрацювати».

Також група розпочала декілька нових курсів. Зокрема, Оксана Комарницька, фінансова директорка з величезним досвідом, занурила учасників у фінансовий менеджмент. Уже на першій лекції вони почали розбиратися у P&L звітах компаній на зразок Tesla й Pfizer та у фінансових показниках бізнесу.

Експерт із криптовалют Станіслав Под’ячев розпочав курс «Криптовалюти та блокчейн», який має високу актуальність у нинішніх умовах, а Олена Баришнікова – курс «Основи управлінського обліку для прийняття оптимальних фінансових рішень». «Це нам здається, що ми маємо справу виключно з показниками – ми маємо справу з людьми, – розповіла пані Олена. – Люди працюють у бізнесі, люди дають результати, а ми повинні контролювати, чи співпадають ці результати з тим, що ми очікували».

Разом з Євгеном Волковським група почала опановувати курс «Фондові ринки, їхня інфраструктура та трейдинг». Пан Євген розповів про структуру цього ринку, про величезне значення швидкості для торгів «у коротку», про психологію трейдерів та багато іншого.

Оскільки цей модуль був передріздвяним, то на учасників чекала й приємна активність – майстер-клас із виготовлення шоколадних подарунків від «Львівської майстерні шоколаду». Бажаємо групі MBAF-14 теплого Різдва і чекатимемо на неї у kmbs, на наступний навчальний модуль!

kmbs live
23.07.2024 в 12:00
Економічна інженерія як рушій економічного зростання ...
16.07.2024 в 12:00
Lean-методологія | Сергій Комберянов ...
15.07.2024 в 17:00
MBA preview: Бізнес-аналітика як інструмент стратегічного управління в бізнесі ...
05.07.2024 в 18:00
Системне мислення: причини та наслідки ...
01.07.2024 в 17:00
КОНВОКАЦІЯ-2024 ...
20.06.2024 в 14:00
Як управлінцям використовувати штучний інтелект? ...
13.06.2024 в 15:00
Трансформаційні зміни: Олексій Северин, Ekol Logistics ...
25.05.2024 в 14:00
Побудова цілісної системи управління людським капіталом ...