Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Навчання EMBA-38: занурення в «Управління людським капіталом»
Головна
/
Новини
/
Навчання EMBA-38: занурення в «Управління людським капіталом»
28.02.2023
Навчання EMBA-38: занурення в «Управління людським капіталом»
З 23 по 26 лютого група Executive MBA-38 мала черговий навчальний модуль, на якому, зокрема, разом із професоркою kmbs Оленою Жильцовою досліджувала курс «Управління людським капіталом».

Почалося заняття з гри у Kahoot! — учасники відповідали на запитання, щоб зрозуміти, наскільки знайомі з сучасним контекстом Human Capital, і анонімно змагалися між собою. Але метою цієї вправи було не лише визначення рівня обізнаності учасників, а й демонстрація того, як працює навчання дорослих.

Після підбиття підсумків та визначення переможців Олена Жильцова розповіла, що однією з запорук ефективного навчання є такий початок заняття, який би активізував попередній досвід людини, не здався б їй занадто складним, але й не був занадто простим. Іншими словами, щоб чомусь навчитися, спочатку у нас має не вийти, ми маємо зрозуміти: нашого наявного досвіду недостатньо. Тоді ми виходимо з зони комфорту і потрапляємо у «зону розтяжки» (а якщо викладач зробить завдання занадто складним – то у «зону паніки», але це не є продуктивним для навчання).

Таким чином, вже на першій годині навчання учасники активізували свою «зону розтяжки» і дізналися про особливості навчання дорослих. Тому тепер вони зможуть використовувати цю модель у різних ситуаціях, наприклад, коли потрібно донести повідомлення до працівників чи колег.

Олена розповіла учасникам ЕМВА-38 про те, як еволюціонувала сфера Human Resources Management (HRM) до Human Capital Management (HCM). Те, що колись починалося як охорона праці, розвивалося як рекрутинг, утримання тощо, поступово вийшло на стратегічний рівень.

«Сьогодні ми розглядаємо працівників не як однорідну групу, а говоримо про мережу. Організації зараз можуть не мати чітких меж, а натомість виникає багато партнерств. Відповідно, йдеться не лише про штатних співробітників, а про цілу екосистему людей, яка працює на реалізацію стратегічної ідеї бізнесу, — каже Олена. — Відповідно, компанія повинна мати практики для кожного з них».

Також учасники дізналися про те, що процес HCM є бізнес-інтегрованим. Хоча може здаватися, що він не генерує прибуток, але завдяки розробленню та впровадженню HCM-рішень бізнес ефективніше створює цінність, досягає довгострокових цілей та втілює стратегічну ідею.

Упродовж наступних модулів учасники EMBA-38 продовжать заглиблюватися у світ Human Capital та HCM-стратегії. 

kmbs live
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:40
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...
24.11.2023 в 12:25
Як довелося переформатувати бізнес, аби він вижив, та чи вийшло зробити з лимона лимонад – розповіда ...