Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Головна
/
Статті
/
kmbs рекомендує
23.06.2023
1085
0хв
kmbs рекомендує
Люди. Лідерство і менеджмент. Культура
У складні часи ми часто звертаємося до філософії та психології, щоб зрозуміти, що з нами відбувається і як собі допомогти. Лідери – не виключення: вони також вразливі до вигорання та стресів. Пропонуємо вам добірку книжок, які допомагають відновити крихку ментальну рівновагу та підтримати себе. Ви також можете прочитати детальні рецензії, підготовані у межах Digest, спільного проєкту kmbs та Kyivstar.

«Сила жалкування» Деніела Пінка 

Одне з переконань, що іноді визначають перебіг нашого життя, стосується жалкування. Ми вважаємо, що жалкувати за чимось — нерозумно, це марно витрачати свій час. Або навіть віримо, що ця емоція здатна нашкодити нашому здоров’ю. Звідусіль ми чуємо заклики: забудь про минуле, лови майбутнє! І думаємо, що життя має лише один фокус — і він попереду. Така життєва філософія здається логічною: навіщо страждати, якщо можна цього уникати? Навіщо шкодувати про те, що було вчора, якщо можна мріяти про нескінченні перспективи завтрашнього дня? Проте все не так просто, переконаний автор. Жалкування, на його погляд, є здоровою та невід’ємною частиною людини. А ще — дуже цінною.

«Дисципліна – це доля» Раяна Голідея

Дуайт Ейзенхауер казав: «Свобода — це лише можливість для самодисципліни». Тому усі блага, які надала нам цивілізація — від технологій до влади — стають благословенням, лише якщо ми вміємо обмежувати себе. Автор упевнений: кожен із нас виграє, якщо володітиме самодисципліною та самоконтролем. Він наводить чимало прикладів історичних постатей, зокрема, Джорджа Вашингтона. Той бачив чимало поганого у житті: коли йому було 11 років, його батько помер, а у 21-річному віці Вашингтон уперше потрапив під обстріл. Проте, прийнявши філософію стоїків, кожну наступну погану звістку він зустрічав у стані спокою та смиренності. У будь-яких умовах він не діяв під впливом миттєвих емоцій, а спочатку зважував усе й детально розмірковував. Ця книжка про те, як опанувати самодисципліну у трьох вимірах: тіло, характер, душа.

«Виклик вигорання» Крістіни Маслах та Майкла Лейтера

Лише 20% людей у світі відчувають зацікавленість у своїй роботі. У 2019 році ВООЗ визнала вигорання феноменом, який має негативний вплив на стан працівників. А на думку авторів цієї книжки, більшість посад сьогодні — це джерело сильного стресу. Зрештою, працівники починають відчувати знесилення, зростає цинізм та відчуття неефективності. Саме ця тріада й характеризує вигорання. Вигорання — це наче попіл, який залишається на тому місці, де колись було полум’я. Раніше ми відчували пристрасть до того, чим займалися, а тепер — лише безмірну втому. Автори визначили шість чинників вигорання й пропонують рекомендації — як покращити ситуацію.

kmbs live
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:40
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...
24.11.2023 в 12:25
Як довелося переформатувати бізнес, аби він вижив, та чи вийшло зробити з лимона лимонад – розповіда ...