Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Головна
/
Новини
/
Італійський підхід до інновацій: виїзний навчальний модуль kmbs
10.01.2024
International
Partnerships
Італійський підхід до інновацій: виїзний навчальний модуль kmbs

З 11 по 15 грудня МВА-учасники kmbs вирушили у перший закордонний навчальний модуль від початку повномасштабної війни. Програму модуля розробляли спільно дві бізнес-школи: міланська POLIMI та kmbs. Він був сфокусований на поєднанні традиційного та інноваційного – двох якостей, які часто вважаються суперечливими, проте італійський бізнес вміє їх вдало поєднувати.

Модуль стартував ще за тиждень до формального початку – з настановної лекції заступника декана POLIMI. Йшлося про економічний контекст Італії загалом та Ломбардії зокрема. Це допомогло учасникам підготуватися до того, що вони почули та побачили згодом.

Загалом у навчальному модулі взяли участь понад 20 учасників із декількох груп, як Executive MBA, так і Presidents’ МВА kmbs. Упродовж п’яти днів вони мали 10 навчальних пар у бізнес-школі POLIMI та чотири візити до компаній.

Регіон, у якому побували МВА-учасники, має чималу експертизу у сфері виробництва, промислового дизайну, а також роботи у luxury-сегменті (який відповідає за 7% ВВП Італії і 12% ВВП Ломбардії). Місцеві бізнес-школи навіть мають навчальні програми з luxury-менеджменту. А ще цей регіон дуже традиційний – понад 80% бізнесів тут мають сімейне коріння.

Наприклад, компанія ROVEDA, яка шиє взуття з 1955 року, водночас є одним із основних R&D-драйверів своєї галузі. Як їй вдається залишатися інноваційною, маючи за плечами 70 років досвіду й усталені традиції? Так само й компанія SEW, у яку теж навідалися учасники kmbs, налічує 50 років, займається промисловим обладнанням і може якимось чином поєднувати сімейність та відкритість до нового.

Вочевидь, італійські бізнеси вміють поєднувати експерименти з інноваційними бізнес-моделями (про це, зокрема, йшлося на лекціях у POLIMI) зі збереженням власного ядра. Учасник модуля Олексій Лебедько, засновник компанії «Мегатек», написав на своїй Facebook-сторінці: «Індустрія 4.0 – це перехід до злиття цифрових технологій з фізичними виробничими процесами. Вона змінює роль людей у виробництві та призводить до появи “розумних заводів”. Роботи на таких заводах діють як посередники між різними етапами виробництва. Раніше я вважав, що подібні технології заберуть повністю людей з виробництва, а зараз побачив, що навпаки – просто роль людини зміниться».

Знайомство з італійськими компаніями зсередини, а також досвід навчання в одній із найкращих італійських бізнес-шкіл – ось те, що привезли з собою додому МВА-учасники. І далі вони вирішуватимуть, як застосувати одержані знання на користь своїй країні та власним бізнесам.

kmbs live
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:40
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...
24.11.2023 в 12:25
Як довелося переформатувати бізнес, аби він вижив, та чи вийшло зробити з лимона лимонад – розповіда ...